In de loop van 2023 is Chairat gestart als testconsultant bij PTWEE. De eerste zes maanden als PTWEEling zijn voorbij gevlogen, de tweede zes maanden zelfs ook al. Een goed moment om Chairat (niet zes maar) acht vragen te stellen over hoe zijn eerste zes maanden zijn bevallen.

Hoe ben je in contact gekomen met PTWEE?

Ik werd benaderd door Nianca, die als recruiter werkt bij PTWEE. Ik kreeg vaker berichten met de vraag om eens verder te praten over de mogelijkheden, maar bij PTWEE voelde het vertrouwd en ongedwongen en dat sprak me aan.

Wat was het eerste wat je opviel toen je bij PTWEE begon?

Het eerste wat me opviel binnen PTWEE was de sfeer en de omgang; ongedwongen en vertrouwd. Dat gevoel bij het eerste contact kwam dus overeen met de werkelijkheid! Ook de karikaturen van alle collega’s aan de muur op kantoor viel op. Erg leuk!

Wat gaf voor jou de doorslag om over te stappen naar PTWEE?

Ik heb twee keer telefonisch contact gehad met Nianca en daarna persoonlijk kennisgemaakt met Douwe en daarna met Roel. Consultancy was een compleet nieuwe wereld voor me en ik wist totaal niet wat ik ervan kon verwachten. Uiteindelijk heb ik voor mezelf de voor en nadelen op papier gezet. Daarbij kwam het er eigenlijk op neer dat er vooral heel veel voordelen waren en dat was voor mij de doorslag om bij PTWEE aan de slag te gaan.

"Met de kennis van nu zou het een gemiste kans zijn geweest als ik de stap niet had genomen."

Hoe heb je de opstart bij PTWEE ervaren en wat vind je van je eerste opdracht?

De opstart heb ik als erg prettig ervaren. Samen met een andere collega die ook tegelijkertijd met mij is gestart, hadden we een onboarding op het hoofdkantoor. Ik kon vrijwel direct beginnen met mijn eerste opdracht bij een klant. De opdracht was voor mij een leuke uitdaging omdat ze daar op het punt stonden om een transitie naar een compleet nieuw IT-landschap te gaan.

Hoe heb je je nieuwe collega’s leren kennen?

Door het jaar heen zijn er diverse momenten dat je bij elkaar komt zoals tijdens de PTWEE updates, een Agile Pizza avond of de stranddag waar partners en kids ook gezellig mee naartoe mogen. Ik viel met mijn neus in de boter omdat ik ook mee mocht met het PTWEEkend in Valencia. Dat was bijzonder omdat toen het 15-jarige bestaan uitgebreid gevierd werd.

Ben je, buiten je opdracht, ook nog met PTWEE bezig?

PTWEE is sinds kort onderdeel van een groter geheel genaamd Sofius. Een paar maanden geleden had ik samen met mijn collega Annemarie hiervoor een fotosessie bijgewoond en staan wij nu op de website van Sofius en op de banners op kantoor. Afwisselend om ook met dit soort zaken bezig te zijn. Daarnaast volg ik trainingen en heb ik inmiddels PSM1 met succes afgerond.

Wat zijn volgens jou de sterke punten van PTWEE als werkgever?

Ik vind dat PTWEE als werkgever heel erg betrokken is met haar medewerkers. Er wordt bijvoorbeeld niet alleen aandacht gegeven aan de verjaardagen van de collega’s, maar ook wanneer iemand binnen ons gezin jarig is. Daarnaast is er binnen PTWEE ook een leuk initiatief genaamd de ‘kilometervreters’. Hiermee wordt iedereen gestimuleerd om (zoveel mogelijk) kilometers te wandelen, fietsen of hardlopen. De kilometers worden aan het einde van het jaar omgezet in een mooi geldbedrag wat aan een goed doel (Stichting Leergeld) wordt geschonken. Een mooie combinatie van professioneel werken met veel persoonlijke betrokkenheid.

Wat zou je zeggen tegen mensen die twijfelen over een overstap?

Dat begrijp ik best, want ik had deze twijfels zelf ook. Het werken als consultant was helemaal nieuw voor mij. Maar in de gesprekken die ik met PTWEE heb gehad hebben ze mijn twijfels weggenomen. Daar ben ik erg dankbaar voor, want met de kennis van nu zou het een gemiste kans zijn geweest als ik de stap niet had genomen.

Heb je passie voor het testvak en wil je PTWEE verder leren kennen? Kijk dan eens op werkenbij.ptwee.nl of neem contact op met Rachel en Nianca. We drinken graag vrijblijvend een kop koffie met je!