Afgelopen december is Annemarie gestart als testconsultant bij PTWEE. Inmiddels zijn we al (ruim) 6 maanden verder en is het tijd om haar 6 vragen voor te leggen over haar start bij PTWEE.

Hoe ben je in contact gekomen met PTWEE? En hoe heb je dit contact ervaren?

Na jaren gewerkt te hebben als Functioneel Applicatie Manager, vond ik het testen altijd al één van de leukste onderdelen van mijn werk. Op een gegeven moment was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik kreeg de vraag wat ik over pakweg vijf jaar wilde doen. Toen realiseerde ik me dat ik me kon gaan specialiseren in het testvak.

Ik werd benaderd door een recruiter die gespecialiseerd is in de test wereld. Hij wist mij fijn advies te geven over de mogelijkheden en dat het wellicht een goed idee zou kunnen zijn om als testconsultant aan de slag te gaan. Hij bracht me in contact met twee organisaties in de consultancy, een grotere en een wat kleinere, dat was PTWEE. Bij beide had ik fijne gesprekken, maar al na het eerste gesprek was met name bij PTWEE het gevoel erg goed.

"Vooral het persoonlijke en kleinschalige karakter gaven voor mij de doorslag."

Wat gaf voor jou de doorslag om over te stappen naar PTWEE?

Vooral het persoonlijke en kleinschalige karakter gaven voor mij de doorslag. PTWEE staat echt ‘aan de kant’ van de consultant. Dat voelde ik en dat heeft voor mij de doorslag gegeven. En dat voel ik nog steeds zo. Ook de mogelijkheden om me te ontwikkelen via cursussen en opleidingen vind ik echt een meerwaarde.

Hoe heb je de opstart bij PTWEE ervaren en wat vind je van je eerste opdracht?

Ik voelde me erg welkom bij PTWEE. Tijdens de onboarding werd er veel aandacht besteed aan het ontstaan en ook aan de cultuur van PTWEE. De eerste opdracht leek me op papier ideaal als opstap maar paste in de praktijk minder goed. Fijn dat dit bespreekbaar was en we samen tot een oplossing kwamen. Inmiddels ben ik aan de slag in een hele leuke tweede opdracht waar ik helemaal op mijn plek zit.

Hier kan ik mijn ervaring goed gebruiken en ook nieuwe dingen doen. De NS blijkt daarnaast een organisatie die qua cultuur erg goed bij mij past. De opdracht is op mijn lijf geschreven, zo voel ik dat. Ik krijg de vrijheid om mijn stempel op het testen te drukken en voel me ook vrij genoeg om mijn mening te geven over andere zaken.

Hoe heb je je nieuwe collega’s leren kennen?

Nog voor mijn start werd ik al uitgenodigd voor een PTWEE Update meeting, waar ik een aantal collega’s heb mogen ontmoeten. Tijdens de stranddag met partners en kinderen heb ik nog meer gezellige collega’s leren kennen. Daarnaast heb ik samen met een aantal andere PTWEElingen de SAFe training gevolgd.

Ben je, buiten je opdracht, ook nog met PTWEE bezig?

In de ‘kilometervreters’ app plaats ik regelmatig mijn gewandelde kilometers. Een leuk initiatief om bij te dragen aan een goed doel. Daarnaast heb ik meegedaan aan de Vestingloop wat erg leuk was. Daarnaast vind ik het ook fijn dat ik altijd contact kan opnemen om over bepaalde zaken bij de opdracht te sparren.

Wat zou je zeggen tegen mensen die twijfelen over een overstap?

Als je van afwisseling en uitdaging in je werk houdt, dan is dit zeker een mooie stap. Consultancy geeft je de mogelijkheid om bij verschillende klanten testopdrachten te doen. In de praktijk kun je de sfeer proeven en ervaren wat je zoekt in je werk. PTWEE geeft je hierbij het vertrouwen en denkt graag met je mee. Daarnaast worden er leuke activiteiten georganiseerd zodat je je verbonden blijft voelen met je collega’s en PTWEE.